Foliedruk | www.blauw-roze.nl

Informatie over geboortekaartjes met goudfolie, zilverfolie, roséfolie en holografische folie

zwanger goudfolie golden hour grassen pregnant in verwachting geboortekaartje
zon vogels zee water golven geboortekaartje babyborrel drubbel paperclip goudfolie foliekaartje folie bootje zeilboot
folie foliekaartje foliegeboortekaartje goudfolie foliedruk geboortekaartje typografisch minimalistisch
baby newborn wiegje rotan swaddle geboortekaartje foliedruk goudfolie
 
 
Wat zijn ze tof hè, die geboortekaartjes met goudfolie, zilverfolie, roséfolie en holografische folie! En helemaal te gek dat je ook deze geboortekaartjes helemaal zelf naar wens kunt aanpassen. Omdat er een aantal dingen een beetje anders werken dan bij de 'gewone' geboortekaartjes op de website heb ik hieronder wat aanvullende informatie voor je opgeschreven.
 

Hoe werkt het?

Kies een van de geboortekaartjes uit de speciale collectie met foliedruk kaartjes. Klik het element of de tekst aan die je in een foliekleur wilt zetten en kies in het kleurpalet voor goudfolie, zilverfolie, roséfolie of holografische folie. Je kunt per geboortekaartje kiezen voor 1 foliekleur.

 
Nog niet alle elementen uit de beeldbank kunnen gebruikt worden als foliedruk-afbeelding. Is er een afbeelding die je graag in een foliekleur op je kaartje wilt hebben, mail dan even dan kijk ik of dit mogelijk is. Als dat het geval is zet ik het kaartje voor je klaar. De tekst kan ik altijd voor je in een foliekleur zetten.
 

Papiersoorten en prijzen

Voor geboortekaartjes met foliedruk heb ik 3 prachtige stevige papiersoorten! Dit zijn 'Coated Karton', 'Linnen' en 'Mat Coated Karton'. De papiersoorten die ik aanbied voor de geboortekaartjes zonder goudfolie zijn niet geschikt voor foliedruk (behalve Coated Karton en Linnen) en daarom niet te bestellen in combinatie met foliedruk. Meer informatie over deze papiersoorten vind je hier.
 
De prijzen van de geboortekaartjes met foliedruk zijn afhankelijk van de papiersoort die je kiest, het formaat, de oplage en of de folie enkelzijdig of dubbelzijdig op het kaartje gedrukt wordt. De prijs is eenvoudig uit te rekenen met de prijzencalculator op de pagina van je favoriete geboortekaartje. Hier kun je alles stapsgewijs invoeren.
 

Productie- en levertijd

Het drukken van de geboortekaartjes met foliedruk duurt 2 werkdagen. In de regel zullen de kaartjes op de 3e werkdag aangeboden worden. Hieronder een overzicht van de productietijden:
 
- Op maandag t/m donderdag voor 18.00 uur besteld: dezelfde dag nog gedrukt en de volgende dag verzonden.
 
- Op vrijdag t/m zondag voor 18.00 uur besteld: maandag gedrukt en verzonden.
 
Voor de verzending en bezorgtijden zijn wij afhankelijk van de post.
 

Zelf een kaartje met goudfolie maken

Wil je zelf een geboortekaartje maken met goudfolie, dan moeten we je daar een klein beetje bij helpen omdat nog niet alle afbeeldingen geschikt zijn voor foliedruk en het op dit moment nog niet mogelijk is dat je goudfolie zelf 'aanzet' bij een kaartje, dit moeten wij voor je doen. Als je het geboortekaartje dat je ontworpen hebt, opgeslagen hebt in je account, kun je ons het beste even een mailtje sturen met je wensen. Ik kijk dan of alles mogelijk is en zet de goudfolie-mogelijkheden bij dat kaartje aan. Daarna kun je zelf het kaartje nog finetunen.

 

Minimale oplage

De minimale oplage van een foliedruk-eindbestelling is 5 stuks. De prijs van je kaartjes is afhankelijk van het aantal, de papiersoort, het formaat en de bedrukking van het kaartje.
 

Verzendservice

Yes, het is vanaf nu ook mogelijk om gebruik te maken van onze verzendservice als je een foliedruk kaartje wilt bestellen!
 

Tot slot..

Proefdruk

Ik adviseer om ALTIJD een proefdruk van het geboortekaartje te bestellen voordat je de eindbestelling plaatst! Zo weet je of alle kleuren mooi uitkomen en of de tekst overal goed leesbaar is. Misschien kom je ergens nog een spelfout tegen. Bovendien kun je goed bekijken welke envelopkleur je het mooiste bij het geboortekaartje vindt passen. Bij het eerste proefdrukje dat je bestelt ontvang je namelijk ook een kleurstaaltje van al onze envelopkleuren. 
 
Voor het eerste proefdrukje dat je bestelt betaal je maar 2,50 euro.
 

Linnen

Deze papiersoort is niet geschikt voor geboortekaartjes waar donkere vlakken op staan. Door de lichte structuur van het papier kan het voorkomen dat de kleur niet overal even goed dekt en met een donker kleurvlak kan dit erg opvallen. Wanneer je een geboortekaartje met donkere vlakken toch op de papiersoort 'Linnen' wilt laten drukken, is dit op eigen risico.
 

Eén kleur

Je kunt bij een foliedrukkaartje kiezen voor 1 foliekleur. Je kiest dus of goudfolie, of zilverfolie of roséfolie of holografische folie. Wanneer je 1 element op het geboortekaartje verandert naar een andere foliekleur, veranderen automatisch de overige folie-elementen mee.
 

Lettertypes

Bij de lettertypes ICT Avant Garde en Lato Light raden we het sterk af foliedruk te gebruiken. Deze lettertypes zijn heel dun en daardoor zouden deze letters in foliedruk weg kunnen vallen. Gebruik je de letter als een initiaal heel groot op het kaartje, dan kan het wel. 
 

Bovenste laag

De foliedruk-laag is altijd de bovenste laag van het ontwerp en zal ook in de editor altijd op de voorgrond staan. De goudfolie-laag kun je niet naar achteren verplaatsen, dus je kunt nooit iets over de goudfolie-laag plaatsen (behalve een ander goudfolie-element). Dit komt doordat de folie-laag er als laatste overheen gedrukt wordt.