Papiersoorten | blauw-roze.nl

Hier vind je informatie over de verschillende papiersoorten

Geboortekaartje unieke vorm ovaal bijzondere vorm goudfolie foliedruk konijntjes haasjes unisex genderneutraal
zwanger pregnant baby sunset golden hour blote buik zwangerschapsshoot in verwachting zon geboortekaartje
baby newborn slapen geboortekaartje op schoot lief schattig zoon dochter
papiersoorten oud-hollands eco duurzaam natuurkarton papier blaadjes kleuren geboortekaartjes
Je kunt je geboortekaartje op diverse papiersoorten laten drukken. Je hebt keus uit de volgende mooie en stevige papiersoorten, allen van hoge kwaliteit. En dan zijn er ook nog een aantal papiersoorten/materialen speciaal voor mijn luxe kaartjes.


Standaard papiersoorten

Natuurkarton  -  340 grams

Natuurkarton is een stevige, matte, papiersoort met een frisse uitstraling. De kleuren komen mooi uit en de achtergrond blijft helder wit. Het is een populaire papiersoort en mooi bij alle kaarten!  
 

Zijdeglans  -  300 grams

Zijdeglans is een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Door de glans afwerking is de kleur niet helemaal wit meer.
 

Biotop  -  300 grams

Biotop is een ongestreken papiersoort, crèmekleurig en geproduceerd van afvalhout. Het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Het papier heeft een natuurlijke, elegante en luxe uitstraling.
 

Coated Karton - 300 grams

Een mooie stevige en gladde papiersoort met een silk toplaagje aan zowel de voor- als de achterzijde. Je kunt deze papiersoort kiezen voor een geboortekaartje zonder of met folie.
 

Fotokaart  -  300 grams

Met dit papier maak je een kaartje met een mooie hoogglans afwerking zoals je dat vast wel kent van ansichtkaarten. Het is een stevige papiersoort met aan een zijde een hoogglans afwerking. Dit kaartje is gebroken wit van kleur.
 

Luxe papiersoorten 

De extra kosten verschillen van €0,10 voor een kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. Op de pagina van je favoriete geboortekaartje kun je de exacte prijs berekenen met behulp van de prijscalculator. Hier vul je het formaat, het aantal en de papiersoort in en de prijs verschijnt gelijk.
 

Oud-Hollands  -  300 grams

De structuur geeft de kaarten net dat extra’s en werken heel goed met de geboortekaartjes van Blauw Roze. De papierkleur is net iets minder wit waardoor het ook warm aandoet.
 

Tintoretto  -  300 grams

De papiersoort Tintoretto is een mooie warm witte papiersoort met een 'bobbelige' structuur. Deze papiersoort is alleen te kiezen bij kaartjes zonder foliedruk of stans.
 

Parelmoer  -  290 grams

Het papier met parelmoerglans is witte metallic met een ‘parelmoer’ relectie. De glans is subtiel, maar toch feestelijk. Heel mooi bij kaarten waar veel wit en lichte kleuren gebruikt worden. Let op: de glans verliest in kracht waar veel inkt is gebruikt. Mooi te combineren met een zilveren, gouden envelop of een bijpassende parelmoer envelop.
 

Duurzaam papier  -  300 grams

Deze papiersoort is een beetje gelig en je ziet de vezels (zwarte stipjes en hele kleine streepjes) nog in het papier zitten. De papiersoort is niet gecoat en bestaat voor 20% uit katoen (FSC®) en voor 80% uit gerecyclede vezels (FSC®). Het is NIET mogelijk om deze papiersoort met wit te bedrukken.
 

Linnen  -  300 grams

Linnen is een prachtige stevige matte papiersoort met een lichte structuur, mijn favoriete papiersoort! Voor kaartjes met donkere kleurvlakken (zoals een donkere achtergrond) raden we deze papiersoort sterk af. Linnen is een luxe papiersoort waarvoor we een toeslag rekenen. Wil je weten hoeveel dit in jullie geval is, reken dit dan uit op de pagina van jullie favoriete geboortekaartje met de prijscalculator.
 

Soft Touch  -  300 grams

Soft Touch is een, aan beide kanten, mat gelamineerde papiersoort met een erg sjieke uitstraling. LET OP! Door de coating is de productietijd van een kaartje gedrukt op deze papiersoort 2 werkdagen. 
 

Foliedruk papiersoort

Coated Karton - 300 grams

Een mooie stevige en gladde papiersoort met een silk toplaagje aan zowel de voor- als de achterzijde. Deze papiersoort is voor zowel geboortekaartjes zonder- als met goudfolie, zilverfolie, koperfolie, roséfolie en zwartfolie.
 

Linnen  -  300 grams

Linnen is een prachtige stevige matte papiersoort met een lichte structuur, mijn favoriete papiersoort! Voor kaartjes met donkere kleurvlakken (zoals een donkere achtergrond) raden we deze papiersoort sterk af. Linnen is een luxe papiersoort waarvoor we een toeslag rekenen. Wil je weten hoeveel dit in jullie geval is, reken dit dan uit op de pagina van jullie favoriete geboortekaartje met de prijscalculator.
 

Mat Coated Karton  -  300 grams

Mat Coated Karton is een, aan beide kanten, mat gelamineerde papiersoort. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit echt een papiersoort en geen karton. De matte coating zorgt voor een hele sjieke uitstraling. Je kunt deze papiersoort kiezen voor een geboortekaartje met  folie en hoogglans. Foliedruk komt super mooi uit op deze zachte en matte papiersoort.
 

Speciale papiersoorten

Berkenhout  -  1 mm dik

Mooi stevig 1 mm dik echt berkenhout. Doordat het een natuurproduct is, en je de nerven nog licht door de bedrukking heen kan zien, zal elk kaartje een mooie natuurlijke en unieke uitstraling krijgen. Je kunt alleen een enkel kaartje laten drukken op berkenhout en het is NIET mogelijk om dit kaartje met wit te bedrukken.