Papiersoorten
home > Papiersoorten

Hier vind je informatie over de verschillende papiersoorten

 
Je kunt je geboortekaartje op diverse papiersoorten laten drukken. Je hebt keus uit de volgende 8 stevige papiersoorten, allen van hoge kwaliteit. En nog een 4 papiersoorten/materialen speciaal voor mijn luxe kaartjes.


Standaard papiersoorten

Natuurkarton  -  340 grams 
Natuurkarton is een stevige, matte, papiersoort met een frisse uitstraling. De kleuren komen mooi uit en de achtergrond blijft helder wit. Het is een populaire papiersoort en mooi bij alle kaarten!  

Zijdeglans  -  300 grams
Zijdeglans is een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Door de glans afwerking is de kleur niet helemaal wit meer.
 
Biotop  -  300 grams
Biotop is een ongestreken papiersoort, crèmekleurig en geproduceerd van afvalhout. Het is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Het papier heeft een natuurlijke, elegante en luxe uitstraling.

Fotokaart  -  300 grams
Met dit papier maak je een kaartje met een mooie hoogglans afwerking zoals je dat vast wel kent van ansichtkaarten. Het is een stevige papiersoort met aan een zijde een hoogglans afwerking. Dit kaartje is gebroken wit van kleur.
 

Luxe papiersoorten 

De extra kosten verschillen van € 0,10 voor een kleine enkele kaart tot € 0,40 voor een grote, dubbele kaart. Op de pagina van je favoriete geboortekaartje kun je de exacte prijs berekenen met behulp van de prijscalculator. Hier vul je het formaat, het aantal en de papiersoort in en de prijs verschijnt gelijk.

Oud-hollands  -  300 grams
De structuur geeft de kaarten net dat extra’s en werken heel goed met de geboortekaartjes van Blauw Roze. De papierkleur is net iets minder wit waardoor het ook warm aandoet. 

Ivory gold  -  250 grams
Deze papiersoort is stevig en iets off-white met een zachte goudachtige glans en glittering. Deze papiersoort geeft zachte kleuren en pasteltinten een mooie warme glans. 

Parelmoer  -  290 grams
Het papier met parelmoerglans is witte metallic met een ‘parelmoer’ relectie. De glans is subtiel, maar toch feestelijk. Heel mooi bij kaarten waar veel wit en lichte kleuren gebruikt worden. Let op: de glans verliest in kracht waar veel inkt is gebruikt. Mooi te combineren met een zilveren, gouden envelop of een bijpassende parelmoer envelop.
 
Duurzaam papier  -  300 grams
Deze papiersoort is een beetje gelig en je ziet de vezels (zwarte stipjes en hele kleine streepjes) nog in het papier zitten. De papiersoort is niet gecoat en bestaat voor 20% uit katoen (FSC®) en voor 80% uit gerecyclede vezels (FSC®). Het is NIET mogelijk om deze papiersoort met wit te bedrukken.
 

Foliedruk papiersoort

Coated Karton - 300 grams
Een mooie stevige en gladde papiersoort met een silk toplaagje aan zowel de voor- als de achterzijde. Deze papiersoort is speciaal voor onze kaartjes met goudfolie, zilverfolie, koperfolie, roséfolie en zwartfolie en kan niet voor geboortekaartjes zonder foliedruk gekozen worden.

Linnen  -  350 grams
Linnen is een prachtige stevige matte papiersoort met een lichte structuur. Voor kaartjes met donkere kleurvlakken (zoals een donkere achtergrond) raden we deze papiersoort sterk af. Linnen is een luxe papiersoort waarvoor we een toeslag rekenen. Wil je weten hoeveel dit in jullie geval is, reken dit dan uit op de pagina van jullie favoriete geboortekaartje met de prijscalculator. Linnen is speciaal voor onze geboortekaartjes met foliedruk.
 

Speciale papiersoorten

Berkenhout  -  1 mm dik 
Mooi stevig 1 mm dik echt berkenhout. Doordat het een natuurproduct is, en je de nerven nog licht door de bedrukking heen kan zien, zal elk kaartje een mooie natuurlijke en unieke uitstraling krijgen. Je kunt alleen een enkel kaartje laten drukken op berkenhout en het is NIET mogelijk om dit kaartje met wit te bedrukken.  

Kraft  -  340 grams
Echt kraftpapier is een mooie stevige bruine papiersoort. Het heeft een stoere, robuuste uitstraling. Deze papiersoort kan met wit bedrukt worden.

Dik karton  -  600 grams
Deze papiersoort is stevig, mat, er zit een hele fijne structuur in het karton, de kleuren worden krachtig van kleur en de achtergrond blijft helder wit. Deze papiersoort is alleen geschikt voor enkele kaarten. Ronde hoeken zijn mogelijk, folie is helaas niet mogelijk. Verder kun je met deze papiersoort gebruik maken van de verzendservice. Bekijk hier collectie geboortekaartjes op karton.