FAQ | Veel gestelde vragen | blauw-roze.nl

Hier vind je onze veel gestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op via info@blauw-roze.nl.

 

baby newborn slapen lief
rond geboortekaartje beren familie goudfolie foliedruk blaadjes takjes zachte kleuren stanskaartje foliekaartje stans
grote zus rotan wiegje bedje baby speen houten rammelaar geboortekaartje goudfolie foliekaartje foliedrukkaartje foliedruk illustratie blauwroze
geboortekaartjes foliedruk goudfolie koperfolie zilverfolie ooievaar beer luipaard rammelaar blauwroze blauw roze

Ik weet nog niet of ik een jongen of een meisje krijg

Geen probleem. Als je een persoonlijk account aanmaakt kan je verschillende kaartjes aanpassen en opslaan. Als je kindje geboren is, kan je op dat moment bepalen welk kaartje je daadwerkelijk wilt bestellen.
 

Is er een minimale afname van de kaartjes?

Ja, de minimale afname is 5 kaartjes. Dit geldt voor alle soorten kaartjes.
 

Wanneer kan ik het beste een geboortekaartje uitzoeken?

Wanneer je het best een geboortekaartje kunt uitzoeken, is helemaal afhankelijk van wat je zelf wil. Sommige vrouwen willen graag vroeg alles geregeld hebben, anderen wachten tot het laatste moment of gaan pas opzoek nadat hun kindje geboren is.

Het is wel goed om te weten dat het tijd kost om de geboortekaartjes helemaal op te maken zoals jij wilt en ze te laten drukken. Helemaal als je een ontwerp op maat laat maken. En je kindje kan natuurlijk ook eerder geboren worden. Daarom raad ik aan 8 tot 6 weken voor de uitgerekende datum te beginnen. Zo kun je de proefdrukken rustig bekijken en nog wijzigingen aanbrengen indien nodig. Als je een proefdruk op werkdagen voor 18.00 uur besteld, versturen we deze dezelfde dag nog (bij kaartjes met foliedruk, kaartjes gedrukt op echt hout, op kraftkarton of gestanste kaartjes worden de geboortekaartjes binnen 2 werkdagen verzonden). Zit je in tijdnood? Ik help je graag! Neem dan gerust contact op. Een Whatsappje sturen of even bellen mag natuurlijk ook, +31 6 81194008.
 

Ons kindje is geboren! Hoe bestel ik de geboortekaartjes?

Hoera, jullie kindje is geboren! Je kunt zelf de geboortedetails aanpassen op je kaart en dan de definitieve order plaatsen. Lees alles nog eens goed na (een spelfout is zo gemaakt, zoom daarom in de editor even goed in) en ga naar de volgende stap. Hier zie je precies hoe je kaartje is geworden. Heb je ook aan de enveloppen gedacht? En klopt de papiersoort die je gekozen hebt? Je hoeft mij niet meer te mailen of te bellen, tenzij er specifieke vragen of wensen zijn. Voor 18.00 uur besteld is dezelfde dag in productie.
 
LET OP! Hebben jullie een kaartje met goud-, zilver- koper-, rosé-, of holografische folie gemaakt voor jullie kindje, een kaartje gedrukt op echt berkenhout of is het een geboortekaartje met een bijzondere stans vorm? Dan is de levertijd iets langer, de geboortekaartjes worden dan binnen 2 werkdagen naar jullie verzonden. In de regel worden de kaartjes dan de werkdag erop bij jullie bezorgd. Op de pagina Verzenden en bezorgen kun je meer informatie vinden.
 

Kan ik uit verschillende papiersoorten kiezen voor het kaartje?

Jazeker, je kunt je geboortekaartjes (zonder foliedruk) laten drukken op verschillende papiersoorten. Elke soort heeft zijn eigen uitstraling. Stuk voor stuk zijn alle papiersoorten van hoge kwalteit.
 
Voor kaartjes met foliedruk, gestanste geboortekaartjes, vlaggetjes- en labelkaartjes kun je kiezen uit 3 prachtige papiersoorten.

Daarnaast kun je je kaartje ook nog laten drukken op echt berkenhout.

Lees hier meer over de verschillende papiersoorten. Heb je een speciale wens, stuur me dan gerust een berichtje.
 

Wanneer bestel ik de envelopjes en de sluitzegels?

Het is handig om de envelopjes en sluitzegels een paar weken voor de uitgerekende datum te bestellen. Wij sturen de envelopjes dan vast naar jullie op, zodat jullie de adressen al kunnen schrijven. Wist je dat ik ook adresetiketten verkoop waar je de adressen al op kunt laten drukken? Super handig en helemaal mogelijk in de stijl van het geboortekaartje. Op die manier hoeven alleen de geboortekaartjes nog in de envelopjes als jullie kindje geboren is.
 

Hoeveel kaarten kan ik het beste bestellen?

Bestel niet te weinig kaarten. Je wilt natuurlijk niemand vergeten. Dus maak op tijd een lijst van mensen die je een kaart wilt sturen. Zo kun je deze steeds aanvullen. Het nabestellen van kaarten is duurder dan vooraf wat ruimer kaarten bestellen.

Wil je de mensen van de zwangerschapsgym ook een kaartje sturen? En de verloskundige, huisarts, het ziekenhuis, collega’s? Houd er rekening mee dat ouders en schoonouders vaak een paar extra kaartjes vragen om uit te delen en om te bewaren. Als de lijst compleet is, tel je al je familieleden, vrienden, collega´s, relaties en buren bij elkaar op. Hier tel je dan nog 5 á 10 geboortekaartjes bij op. Misschien ben je toch nog iemand vergeten en je wil natuurlijk zelf ook een exemplaar!
 
Een nabestelling plaatsen kan natuurllijk altijd maar houdt rekening met de minimale afname van 5 stuks.
 

Wat is een proefdruk?

Een proefdruk is een papieren proefexemplaar van je opgeslagen geboortekaartje. Deze bestel je vooraf zodat je goed kunt beoordelen hoe het geboortekaartje er in het echt uit ziet. Je kiest bij de bestelling van de proefdruk een papiersoort die je mooi lijkt en een envelopkleur waarvan je denkt dat die mooi bij het kaartje past. Bij het eerste proefdrukje dat je bestelt, ontvang je een papiersample van alle verschillende papiersoorten waarop je het kaartje kunt laten drukken en een kleurstaaltje van alle verschillende envelopkleuren. Op die manier kun je goed bekijken en vergelijken wat je de mooiste papiersoort en envelopkleur vindt.
 

Wat kost een proefdruk?

De eerste proefdruk die bestelt kost €1,-. Is de eerste proefdruk die je bestelt een kaartje met foliedruk of een gestanst geboortekaartje? Dan kost dat eerste proefdrukje €2,50. Is het eerste proefje dat je bestelt een vlaggetjes geboortekaartje, of een labelgeboortekaartje met foliedruk? Dan zijn de kosten voor dit eerste proefje €2,50. Daarna betaal je voor de proefdrukjes de stuksprijs van het kaartje. Deze is afhankelijk van de papiersoort, het formaat en de bedrukking. Je hoeft voor de eerste proefdruk bestelling geen verzendkosten te betalen.

 

Ik ben vergeten mijn proefdruk op te slaan / ik heb geen account aangemaakt en wil het kaartje graag bestellen. Wat nu?

Dat is geen probleem! Maak alsnog een account aan op de website, stuur mij even een mailtje met je vraag en voeg daar ook het ordernummer van je proefdrukbestelling aan toe. Dan zet ik het ontwerp voor je in je account.
 
zwanger pregnant baby sunset golden hour zwangerschapsshoot in verwachting zon geboortekaartje
stipjes confetti goudfolie zebra ovaal stans geboortekaartje foliedruk stanskaartje foliekaartje
typografisch geboortekaartje letters fotokaartje foto rammelaar lint touwtje minimalistisch
zwanger pregnant zwangerschapsshoot in verwachting geboortekaartje

Ik wil graag mijn kaartje aanpassen van een enkel (ongevouwen) naar een dubbel kaartje (gevouwen) / of andersom, maar dat lukt me niet

Als je me een mailtje stuurt met je wensen, dan zal ik het kaartje voor je aanpassen en voor je klaarzetten in je account.

 

Ik heb een kaartje gezien maar ik zou die graag in een ander formaat willen bestellen, kan dat?

Ja dat kan! Je kunt me dan het beste even een mailtje stuurt met je wensen, dan zal ik het kaartje voor je aanpassen en voor je klaarzetten in je account.

 

Ik heb een kaartje gezien op de website en zou daar graag goudfolie (of een andere foliekleur) aan toe willen voegen, maar dat lukt me niet

Als je me een berichtje stuurt met je wensen, dan zal ik het kaartje voor je aanpassen naar een kaartje met foliedruk en voor je klaarzetten in je account.

 

Ik zou graag een ontwerp op echt hout willen laten drukken, kan dat?

Ja in bijna alle gevallen is dat mogelijk. Stuur me even een mailtje met je wensen, dan kijk ik wat er mogelijk is. Als het inderdaad mogelijk is zet ik het kaartje op echt berkenhout voor je klaar in je account.

 

Prijzen

Met de prijscalculator bij de kaart van jullie keuze kun je gemakkelijk bekijken wat de kosten voor het geboortekaartje zullen worden. Op de prijzenpagina vind je de belangrijkste informatie over de prijzen en toeslagen.
 

Kan ik korting krijgen op mijn bestelling?

De prijzen op mijn website worden berekend aan de hand van staffels / stapelkorting. Hoe meer geboortekaartjes je bestelt, hoe groter de korting is die je op het kaartje krijgt. Je betaalt dus een lagere stuks prijs als je veel kaartjes bestelt. De staffels heb ik als volgt opgebouwd:
5 - 9 stuks
10 - 49 stuks
50 - 99 stuks
100 - 199 stuks
200+ stuks
Met de prijscalculator op de pagina van jouw favoriete geboortekaartje kun je gemakkelijk de prijs van jouw kaartje berekenen.

 

Hoe lang blijven de kaarten in mijn account staan?

Je kaartje blijft altijd in je account staan, zolang je je account bij Blauw Roze aanhoudt. Als je jouw account verwijdert, dan verwijder je hiermee al je gegevens, ook je ontworpen en opgeslagen kaarten worden dan verwijderd.
 

Kan ik ook vanuit België, Duitsland of Europa bestellen?

Ja dat kan zeker! Verzending naar België of Duitsland kost €4,25 / €4,75 / €5,75 / €6,75 (afhankelijk van het aantal kaartjes en envelopjes dat je bestelt). Voor de overige landen binnen de EU gelden de volgende verzendkosten: €11,95 (tot 50 stuks) en €14,95 (vanaf 50 stuks). Voor meer informatie over alle kosten kun je ook even kijken op deze pagina.
Woon je in Noorwegen of Zwitserland en wil je het pakket daar laten bezorgen, neem dan even contact met mij op.
 

Wat is de levertijd naar België

Woon je in België, dan zijn de levertijden voor proefdrukken net wat anders dan in Nederland.

Proefbestellingen en bestellingen met minder dan 50 kaartjes/envelopjes worden in België in de regel binnen 7 dagen geleverd. Wanneer je de bestelling vóór 18.00 uur plaatst, worden de kaartjes dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Dat houdt in dat we de bestelling aan PostNL geven. In België wordt dit overgedragen aan Bpost die de bestelling normaal gesproken binnen 7 dagen bij je aflevert. Wij hebben hier helaas geen invloed op.

Bestel je meer dan 50 geboortekaartjes/envelopjes, dan gaat je bestelling met de pakketpost mee. Bestel je voor 18.00 uur dan worden de kaartjes dezelfde dag nog gedrukt en aan PostNL/DHL geleverd. Bpost/DHL bezorgd het pakket op het door jullie opgegeven adres.
 
LET OP! Bestel je een geboortekaartje met goud-, zilver- koper-, rosé-, of holografische folie voor 18.00 uur, dan wordt de bestelling binnen 2 werkdagen verzonden. Lees meer over onze geboortekaartjes met foliedruk op onze speciale foliedruk info-pagina. Dit geldt ook voor geboortekaartjes gedrukt op echt berkenhout.
 
TIP! Bekijk ook eens onze info-pagina voor Belgische klantjes! Heb je daarna nog een vraag, stuur dan gerust een mailtje.
 

Ik wil graag een factuur ontvangen, kan dat?

Je kunt de factuur van jouw bestelling zelf als pdf downloaden. Ga naar bestellingen in je account en klik vervolgens op 'bekijk besteldetails'. Hier kun je de factuur downloaden.
 

Is het mogelijk om de gegevens op de factuur aan te passen?

Het bestelproces is geautomatiseerd. Dat wil zeggen dat de factuur uit jouw bestelling gegenereerd wordt en wij hier geen handmatige handelingen aan hebben. Dit is snel voor jou als klant, maar ook correct als het gaat om gegevens. Wij kunnen de factuur hierdoor inhoudelijk niet aanpassen.
 

Ik wil de geboortekaartjes zakelijk bestellen vanuit een ander land in de EU, brengen jullie dan geen BTW in rekening?

De btw wordt ook in rekening gebracht wanneer je de geboortekaartjes zakelijk vanuit een land binnen de EU bestelt. Van intracommunautaire levering is enkel sprake bij zakelijke orders. Geboortekaartjes zijn vanzelfsprekend niet zakelijk, dus vervalt deze regeling, ook al is deze bestelling op naam van een bedrijf geplaatst. Daarom geldt gewoon de 21% btw.


Wat als ik niet thuis ben als de geboortekaartjes bezorgd worden?

De pakketten worden bezorgd door PostNL en DHL. Als er niemand thuis is wordt het pakket soms bij buren bezorgd of er wordt de volgende dag een nieuwe afleverpoging gedaan. Is er dan nog niemand aanwezig dan kan het pakket bij een afhaallocatie worden afgeleverd. Je kunt je pakket volgen met de Track & Trace die je krijgt. Ben je die kwijt neem dan even contact met mij op. Dan kan ik even voor je nakijken waar je zending op dat moment is. Na een eerste afleverpoging die mislukt is kan je via track & trace kiezen voor aflevering bij een afhaallocatie. Dit is vaak een winkel, dus let op openingstijden.

TIP! Weet je van te voren al dat je niet thuis bent, omdat dat jullie bijvoorbeeld een paar dagen in het ziekenhuis moeten blijven, geef dan als bezorgadres bijvoorbeeld het adres van opa & oma, je werk, buren of vrienden op.
 

Waar moet mijn foto aan voldoen?

Zorg er voor dat de foto een hoge resolutie heeft, minimaal 300 dpi. Aangezien ik deze niet voor je controleer (tenzij je dit van te voren anders met mij hebt afgesproken) ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Je kunt mij uiteraard wel om advies vragen als het zover is, ik kijk graag even met je mee! Verder is het voor het totaalbeeld fijn wanneer de achtergrond van de foto rustig is.
 

Ik heb zelf een afbeelding/foto gevonden die ik op de kaart wil hebben. Kan dat?

Je kunt eigen afbeeldingen/foto’s uploaden in de editor bij ‘afbeelding en versieringen’ en dan ‘upload een eigen afbeelding’. Let wel op de resolutie van het beeld, dat deze hoog genoeg is, zodat de foto niet korrelig wordt. Het is belangrijk dat je de afbeelding ook mag gebruiken. Blauw Roze is niet aansprakelijk als je een afbeelding gebruikt waar je de rechten niet van bezit en niet mag gebruiken. Dat kan zo zijn als je de afbeelding van internet haalt. Dat risico is voor de gebruiker zelf.
 

Ik wil iets aanpassen aan mijn kaartje maar het lukt me niet, kunnen jullie helpen?

Wil je iets veranderen, weglaten of toevoegen aan je kaartje en krijg je dat zelf niet voor elkaar? Mail mij dan gerust je wensen om te informeren wat de mogelijkheden zijn, ik help je graag!
 

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij mij je bestelling betalen met iDeal, Credit Card, Klarna en Mister Cash.
 

Kunnen wij de kaarten ook bij een drukker bij ons in de buurt laten drukken?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. 
 

Ik wil graag een kaartje zonder de tekst Blauw Roze bestellen, kan dat? 

De url op het kaartje dient ervoor de auteursrechten van de illustraties te beschermen én om jullie familie en vrienden te laten weten waar jullie dat mooie kaartje gevonden hebben. Willen jullie toch heel graag een geboortekaartje zonder de naam Blauw Roze, dan kan je deze zelf verwijderen bij enkele kaartjes. Op dubbele kaartjes staat de naam vast en moet je me even een berichtje sturen, dan zal ik de naam voor jullie verwijderen.
 

Hoe duurzaam zijn de geboortekaartjes?

Alle kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Verder gebruikt de drukker digitale drukpersen. Omdat de drukker op afroep precies datgene produceert wat de klant via mijn website bestelt, ontstaat nergens in het hele bestel- en leverproces onnodig afval. Het drukproces maakt gebruik van voor de mens volstrekt onschadelijke - dus 100% niet giftige - ‘droge inkt’ (toner), waarbij tijdens het drukproces bovendien niets verloren gaat. Het drukproces maakt geen gebruik van alcohol, oplosmiddelen, ontvlambare materialen of andere chemische stoffen die belastend voor het milieu en voor de mens kunnen zijn.